Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Lakkozás

Lakkozás

Megjelenítésük egy csak erre a célra használt direkt színnel történjen, a grafikára felülnyomásban (overprint) illesztve. PDF X/4 esetén külön layereken.

A lakkozás fajtáját (UV formalakk, hibrid lakk) a megrendelésben kérjük megnevezni. Az illesztések pontosságát praktikus még nyomdába adás előtt ellenőrizni. Az egyes lakkozás fajtákhoz a nyomdai állományt a következőképpen kell elkészíteni.

 

UV formalakk, glitter lakk

formalakk

A fényes elemek jelenjenek meg nyomóelemként. Legyen vektorgrafikus vagy ha csak raszteresen kivitelezhető, akkor nagyon nagy felbontású. Alapvető követelmény a 100%-os fedettség.

3D lakk és fólia segédletünket ide kattintva töltheti le.

 

glitterlakk

Glitter lakk esetén számolni kell azzal, hogy a 0,75 mm-nél vékonyabb vonalakba nem férnek be csillám szemcsék, így azok a részek nem fognak csillogni.

 

Hibrid effektlakk

hibrid effekt lakk

A matt ill. rücskös elemek jelenjenek meg nyomóelemként, ezért az UV formalakkhoz képest inverz állomány kell. A rücskösség mértékét (finom vagy durva) a lakkréteg vastagságával nyomáskor állítjuk be. Az ezzel kapcsolatos igényeket a megrendelésben kell jelezni, a PDF-ben beállítani nem lehet. A lakkozandó vagy az abból kihagyandó kritikus vonalvastagság függ a rücskösség mértékétől. Finom rücskös lakkozásnál 0,4 mm, durvánál 0,8 mm alatt előfordulhat, hogy a vékony fényes vonalat elnyeli a rücskös ill. a rücsköset a fényes.

A 100%-os fedettség nem feltétel, de finom árnyalatok nem hozhatók létre, csak az éles kontúrok helyett esetleg puha átmenetek. Lakkozatlan felületek létrehozása a fényes és rücskös mellett csak összetett módon hozható létre. A megoldás függ a grafika jellegétől, a vállalható költségektől és átfutási időtől. Ilyen igény esetén kérjük előzetesen egyeztessen kollégáinkkal. Teli lakkozott oldalnál is szükséges jelezni, hogy az teli rücskös vagy teli fényes legyen. Dátum bélyegző miatti téglalap alakú lakk-kihagyáshoz elég az állományban a területet körbe rajzolni valamilyen más célra nem használt direkt színnel.

Effektlakk forma segédletetünket ide kattintva töltheti le.

Lakkréteg jelölése a grafikán.

 

A lakkréteg színjelölése tetszőleges, de egységesen használt egyedi direkt színekkel történjen.

felületkezelés jelzése

Elhelyezhetők a grafikára rakva felülnyomásban (overprint) vagy a PDF külön oldalán azonos illesztőjelekkel. Nevükben lehetőleg utaljanak funkciójukra (a lakk jelző szín neve legyen „lakk”), vagy legyen a pdf-ben egy beillesztett színmagyarázó felsorolás, táblázat. 

Ajánlatot kérek