Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Metalizált felületek

Metalizált felületek

Metalizált felületek

Metalizált színek létrehozásához a nyomdai fájl elkészítése fokozott odafigyelést és a tecnológia pontos ismeretét igényli. Az alábbiakban csak a legfontosabb kritériumokat soroljuk fel. Részletes magyarázatokat, kreatív ötletekkel kiegészítve weboldalunkon külön letölthető pdf-ben találhatnak.

 

prégelés

 Pégelés

A prég fólia tökéletesen fed. Alatta a grafikát kihagyni nem szabad, mert illeszkedési problémákat okozhat. A létrehozható vonalvastagság 0,2 mm alatt, vonalköz 0,3 mm alatt kritikus lehet. Az ehhez közeli vékony elemek használata esetén –különösen ha azok betűk vagy szabályos mintázatok részei –előzetesen konzultáljon kollégáinkkal! A prégelendő grafika vektorgrafikus legyen, ne tartalmazzon kitakarásokat és pattern-ként bemásolt mintázatokat.A jelöléséhez használt színt nem tekintjük a fólia szín meghatározásának. Azt a megrendelésben külön kérjük pontosan megadni.

Prég design segédletünket ide kattintva érheti el.

 

cold foil

Cold foil

Minden cold foil elem kerüljön felülnyomásba (overprint), így nem kell a grafikai objektumok réteg sorrendjére figyelnünk. A vonalvastagság vagy vonalköz 0,15 mm alatt kritikus. Festékszínnel felülnyomott objektumok esetén az ebből adódó esetleges hiba szabad szemmel nem észrevehető. Árnyalatos cold foil tónusok használata 20% alatt és 60% felett nem ajánlott.

 

ezust fólia

Metalizált nyomathordozóra (teli ezüst fólia) történő nyomás

A nyomdai állományban az ezüst hátteret fehéren kell hagyni, a fedőfehéret viszont valamilyen látható direkt színnel helyettesíteni. A fekete felületek alá ne rakjunk fedő fehére és a vonal kód vonalai alól is ki kell hagyni.

 

Cold foil, prég jelölése a grafikán

A nem festékkel megjelenítendő felületek (cold foil, prég) ill.színjelölése tetszőleges, de egységesen használt egyedi direkt színekkel történjen.

 

felületkezelés jelzése

Elhelyezhetők a grafikára rakva felülnyomásban (overprint) vagy a PDF külön oldalán azonos illesztőjelekkel. Nevükben lehetőleg utaljanak funkciójukra (a lakk jelző szín neve legyen „lakk”), vagy legyen a pdf-ben egy beillesztett színmagyarázó felsorolás, táblázat. A prég vagy cold foil színét nem az állományban való színmegjelenítésük határozza meg. Egy lila direkt színnel jelölt objektum olyan színű fóliával lesz prégelve, amit a megrendelésben meghatároztak. Cold foilnál ezüst és arany, prégnél pedig számos, katalógusból külön kiválasztható, nem csak metál színű fóliából lehet választani.

Cold foil segédletünket ide kattintva érheti el.

Ajánlatot kérek