Forma
A doboz egy ponton ragasztott kivitel. A bele kerülő ételektől függően változtathatunk a méretein, hogy lehetőség szerint ne legyen kihasználatlan belső tér. Záródása átlapolt oldalakkal történik a doboz tetején, melyeken keresztül dugva a hord-füleket, szállításra kész csomagolást kapunk. Mivel a menü dobozba többnyire már valamilyen csomagolásban kerülnek az élelmiszerek, nincs szükség lakkozásra.
Alapanyag
Olyan alapanyagot válasszunk, mely közvetlen érintkezhet élelmiszerrel, így a dobozban véletlenül kiboruló étel sem okoz gondot. A belső felületet ettől független fóliázhatjuk is, ha tudjuk, hogy erőteljesebben zsírosodó termékekkel fog találkozni.
Felületkezelés
A menü doboz is az úgynevezett egyszer használatos termékek közé tartozik, ezért nem jellemző, hogy a grafikán kívül bármilyen különleges felületkezelést kapna. Egyedi esetekben, ha valamilyen akció keretében készülne, olyan felületnemesítést válasszunk, ami élelmiszerbarát alapanyagokkal megoldható.