Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

CÉGÜNKRŐL

 

 • RÓLUNK
 • RÓLUNK MONDTÁK
 • DÍJAINK
 • CIKKEK
 • KÖRNYEZETVÉDELEM

 

Tisztelt Látogató!

 

A Keskeny Nyomda Magyarország legnagyobb családi tulajdonban lévő nyomdája, több mint 400 munkatárssal és 12.500 m2-en működő európai szintű gépparkkal. Nyomdánk Budapest 15. kerületében található, mindössze 30 percre a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől. A 30 évnél is több szakmai tapasztalatnak és a folyamatos, dinamikus technológiai fejlesztéseinknek köszönhetően, meghatározó szereplői vagyunk a hazai, valamint az európai nyomdatermék és csomagolóanyag gyártó iparágnak.

 

Szolgáltatási portfóliónk főbb elemei:

 

Ismerje meg nyomdánkat:

 

 

 

Amiért érdemes minket választani:

 

 • Csúcstechnológiával rendelkező géppark, melyben Európában egyedülálló konfigurációjú nyomógép és a lapra szerelt merevfalú díszdobozok gyártásához szükséges automata gépsor is megtalálható.
 • Kiemelkedő minőség biztosítása cégünk alapelve: az általunk gyártott termékek kizárólag minőség ellenőrzést követően kerülnek átadásra megrendelőinknek. ISO-irányítási rendszereket működtetünk nyomdánkban a vevői elégedettség fenntartása érdekében.
 • Kiváló alapanyag használata a gyártás minden fázisában, mely garantálja a magas minőséget partnereink számára.
 • Rövid gyártási határidő melyet a tudatosan kialakított géppark tesz lehetővé. Termelési folyamatainkat a legtöbb esetben alvállalkozók bevonása nélkül, házon belül végezzük, ezzel is csökkentve a szállításokkal járó időveszteségeket.
 • Ár-érték aránynak megfelelő árszínvonal az általunk kínált széles szolgáltatási portfólió és minőségi gyártáshoz igazítva.
 • Közvetlen kommunikáció a megrendelőkkel, melynek során munkatársaink szakmai tanácsadást biztosítanak és szakértő segítséget nyújtanak az adott munkához legmegfelelőbb megoldás kiválasztásához, valamint bemutatják a termékhez leginkább ajánlott nyomdatechnológiai eljárásokat.

Rólunk mondták

KÖRNYEZETVÉDELMI CÉLKITŰZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA

Meggyőződésünk, hogy környezetvédelmi tevékenységünk folyamatos fejlesztése – a megrendelői igények legteljesebb kiszolgálása mellett – működésünk és fejlődésünk meghatározó feltétele. Ezért vállalatunk tevékenységének minden folyamatát környezetvédelmi szempontok szerint is racionalizáltuk az ISO 14001 környezetvédelmi előírásainak megfelelően: 2010-ben elhatároztuk, hogy drasztikusan csökkentjük a gyártási folyamatok során keletkező veszélyes hulladékok mennyiségét:

 • A hengermosáshoz használt szennyezett mosófolyadékot regeneráltatjuk.
 • A gépek tisztításához többször mosható, jó minőségű törlőkendőket használunk, melyet a beszállító tisztít és cserél igény szerint.
 • A gépek karbantartása során keletkező fáradt olaj elszállításáról és újrahasznosításáról, minden esetben a karbantartó cég gondoskodik
 • A nem veszélyes hulladékok szelektív gyűjtése és kezelése gyakorlatilag a kezdetektől működik.
 • 2010-ben elkezdtük a PET palackok gyűjtését a nyomda területén.

ALAPANYAGOK BESZERZÉSE, HASZNÁLATA

Törekszünk arra, hogy a gyártás során használt minden alapanyag (pl. papír, festék, lakk), ne csupán a minőség, de a környezetvédelem szempontjából is megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak.

PEFC SZABVÁNY

2014 ben a cégvezetés, a papírgazdálkodás környezetvédelmi szempont szerinti továbbfejlesztését határozta el. Több napig tartó audit során, szigorú követelmény rendszer szerinti átvizsgálás után, 2015 januárjában szereztük meg a PEFC szerinti tanúsítást.

 

Mit és hogyan szabályoznak a PEFC szaványok? A PEFC szabványokon alapuló erdőtanúsítás, és termék nyomon követési rendszer-tanúsítás lehetővé teszi a vevők számára, hogy megkülönböztessék a fenntarthatósági követelményeknek megfelelő és nem megfelelő módon előállított, forgalmazott fa-alapú termékeket. A PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes) szabványok követelményeinek teljesítése alapján megszerzett tanúsítvány, az erdőtől a fa-alapú termékeken át a fogyasztóig biztosítja a visszakereshetőséget igy kizárja a nem legális forrásból származó anyagok felhasználását. A teljes termelési lánc szereplői tevékenységüknek megfelelő PEFC szabvány szerint tanúsíthatók. A tanúsítvány, illetve a logo a vevők felé azt igazolja, hogy a termék előállítása során betartották a fenntarthatóság szabályait. A PEFC szabványok jól integrálhatók az ISO 14001 és az OHSAS 18001 szabványokkal.

AJÁNLATADÁS, KALKULÁCIÓ

Amennyiben a gyártani tervezett termék jellege és paraméterei engedik, minden esetben FSC® tanúsított alapanyagot, környezetbarát festéket és lakkot ajánlunk a megrendelőnek.

CTP LEMEZKÉSZÍTÉSI TECHNOLÓGIA

A környezettudatosság jegyében 2008-ban Thermo CTP rendszerre cseréltük a korábbi Viola technológiát, ezáltal az energiafelhasználást és hulladékképződést 30-40%-kal sikerült csökkentenünk. A veszélyes hulladéknak minősülő elhasznált hívófolyadék kezelésével egy olyan vállalkozást bíztunk meg, mely különböző adalék anyagok hozzáadásával újrahasznosítja azt, motormosó folyadékot állít elő belőle.

NYOMTATÁS

A felhasznált izopropil alkohol mennyiségének csökkentését nagymértékben elősegítette a 2010 -ben indult és 2 év alatt megvalósult projektünk, amely négy darab, a legkorszerűbb technológiával működő nyomógép beszerzését irányozta elő. Az új nyomógépek beállítása eredményeképpen 3-8% közé csökkent az izopropil-alkohol felhasználásunk. 2010-ben KMOP pályázat -környezetközpontú technológia fejlesztés -keretében egy Heidelberg XL -75-8-P nyomógépet helyeztünk üzembe. A pályázatban tett vállalások teljesültek: az izopropil alkohol felhasználás 56%-kal csökkent; az emisszió 90%-kal csökkent. A vállalások teljesülését az SGS Hungária Kft. hitelesítette, melyről „Hitelesítési jelentés”-t adott ki. A vizsgált időszak 2010. 04. 01 és 2010 .07. 06. közötti időszak volt. A beszerzést újabb három nyomógép lecserélése követte, melyekkel megvalósítjuk a BAT technológiát.

Csomagolás

A késztermék csomagolására nátronpapírt és strechfóliát használunk. Az eredetileg használt kézi fóliázó helyett, a 2009-es beruházásnak köszönhetően, ma már egy raklapcsomagoló géppel történik a csomagolás, mely speciális előnyújtása révén, 20-30 %-kal csökkenti a felhasznált műanyag fólia mennyiségét raklaponként.

STANCOLÁS SORÁN ÉS AZ EUROBIND 4000 RAGASZTÓ-KÖTŐGÉP MŰKÖDÉSE KÖZBEN KELETKEZŐ HULLADÉK KEZELÉSE

A 2011 évben megvalósult épületbővítés során a stancolási hulladék gyűjtésére egy speciális, a gép alatt futó, szállítószalagos rendszert alakítottunk ki, mely a hulladékot egy automata tömörítőgaratba vezeti, innen kerül összegyűjtésre egy konténerbe a nyomda egyéb területein keletkező papírhulladékkal együtt. A 2012 decemberében üzembehelyezett ragasztókötőgép frézelési művelete során keletkező spén gyűjtése elszívó ventillátorral, speciális vászonzsákokba történik, melyeket a papírhulladék gyűjtő konténerekbe ürítünk. A gép három késes vágó részéhez automata hulladék továbbító, kifúvó csatornát építettünk ki, mely egyenesen a konténerbe továbbítja a szél selejtet.

A KESKENY NYOMDA KÖZVETLEN KÖRNYEZETÉNEK FEJLESZTÉSE

2012 őszén és 2013 tavaszán jelentős mértékű területrendezést hajtottunk végre az előző évi építkezés utómunkálatai kapcsán. Ennek keretében elültettünk:10 db meggyfát, 4 db diófát, 3 db almafát, 4 db mogyoróbokrot, 1 db datolyafát. A zöld terület növelése érdekében 3000 m² területet füvesítettünk. 2012 őszén fedett, 16 állásos kerékpár tárolót építettünk annak érdekében, hogy dolgozóink részére biztosítsuk a környezettudatos módon történő közlekedés lehetőségét, így csökkentve a gépjárművel bejárók számát.

TÚRASZAKOSZTÁLY INDÍTÁSA

2013-ban elindítottuk természetjáró programunkat azzal a szándékkal, hogy dolgozóinkban erősítsük a környezettudatos magatartást, hogy a kirándulások során az élmények mellett szerzett személyes tapasztalatok révén, átérezzék saját felelősségüket a természeti értékek megóvásában, ezáltal környezettudatosabban kezeljék szűkebb környezetüket is, akár a munkahelyen akár saját otthonukban. A túrák időpontjai helyszínei a túravezető által tudatosan kerültek kiválasztásra, annak érdekében, hogy minél több kollégát tudjunk az ügynek megnyerni. Az éves túrakiírások négy hirdetőtáblán vannak kihelyezve, hogy minden dolgozó értesüljön a lehetőségekről. A napi túrákhoz egyedi kiírás készül jelentkezési lappal, majd a túrákat követően fotómontázs-plakát eleveníti fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

A KÖRNYEZETVÉDELEM AKTÍV TÁMOGATÁSA

A Keskeny Nyomda 2013 év júniusában csatlakozott támogatóként a WORLD LAND TRUST (WLT) nemzetközi természetvédelmi szervezethez. A WLT egy nonprofit egyesület, mely világszerte támogatói adományok segítségével, közvetlen intézkedéseket tesz az esőerdők és a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. Partnereink figyelmét is szeretnénk felhívni a lehetőségre, hogy nyomdánkon keresztül támogathatják a WLT szervezetet, ha a gyártani kívánt terméket WLT logóval rendelik meg tőlünk. Az így készült nyomdatermékek árából bizonyos összeg az egyesülethez kerül, ezzel támogatva a tevékenységüket.

 
Ajánlatot kérek