Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

Nyomdai termékek

Arrow

Címkék, matricák

Főoldal / Nyomdai termékeink / Irodai anyagok / Címkék, matricák

Címkék, matricák
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Amennyiben matricákat, vagy címkéket szeretne gyártatni, nálunk a legjobb helyen jár. Több száz egyedi formájú meglévő címke- és matricaforma közül választhat úgy, hogy nem kell szerszámköltséggel számolnia; ezen felül természetesen lehetőség van egyedi formájú címkék készítésére is.

E termékek esetében fontos tényező, hogy milyen környezetben lesznek a későbbiekben felhasználva, kiragasztva, mert ezen információk alapján ajánlunk Önnek olyan alapanyagot, amely legjobban megfelel a kívánt feltételeknek. A címkék készülhetnek papír alapú öntapadó-, vagy vinyl (PVC) alapanygból, illetve lehetnek normál ragasztású, vagy - pl. ablakmatricák esetén - visszaszedhető termékek. Készülhetnek kültéri, vagy belső felületre, akár mélyhűtött termékekre is kerülhetnek.

Kültéri használatra készülő címkék esetében olyan speciális festékeket ajánlunk a nyomáshoz, amely európai környezetben, általános időjárási körülmények és hőmérsékleti viszonyok mellett kb. 300 napig színtartóak. A matricák és címkék kérhetőek ívben, vágva, vagy stancolva is.

Forma

Jellemzően egyedi méretekben gyártjuk. Egyenes vágott vagy riccelt matricákat és kör vagy egyéb más formára vágott és riccelt matricákat is gyártunk. Körmatricák esetén számos meglévő formakivágó/stanc-szerszámunknak köszönhetően úgy tudunk széles választékot kínálni, hogy megrendelés esetén nem kell szerszámköltséggel számolni. A matricákat méretre vagy formára vágva, lehúzást segítő ricceléssel, vagy ívben, több produkciós kiszerelésben is gyártjuk.

Alapanyag

Az alapanyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a matricák, címkék felhasználásának körülményeit, valamint a címkézett termékek tulajdonságait. Különböző típusú címke javasolt pl. kozmetikai-, műszaki-, élelmiszeripari termékekre stb. A felragasztási- és a tárolási hőmérsékletet is figyelembe kell venni. Fontos a felhasználás helyszíne is, pl. kültéri matricák esetén speciális festékek szükségesek.

Jellemzően két fő típusát különböztetjük meg: vinyl (műanyag) és papír öntapadók. Ezen belül a ragasztófelület lehet permanens (normál) vagy erős ragadású, de lehet akár visszaszedhető ragasztóval ellátott is. Vinyl esetében fehér és víztiszta alapanyagot is választhatnak.

Nyomtatás és felületkezelés

A nyomtatásnál használhatunk 4 szín colort, vagy egyedi Pantone színeket. Felületkezelések széles választékával tehetjük még különlegesebbé a címkéket, pl. különböző fóliákkal (matt, fényes), illetve UV lakkal, hibrid effektlakkal, cold-foil technológiával, présfóliázással. A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kalkulátor kollégáinknál, akik készségesen segítenek az igényeknek legmegfelelőbb alapanyag és technológiai eljárás kiválasztásában.

Nézze meg hasonló munkáinkat

Ajánlatot kérek