Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

Hogyan emeld ki a márkád és a terméked a tömegből?

Eladásösztönző megjelenés termékcsomagolásokon és marketingkiadványokon: a cold foil szinte verhetetlen!

 

 

Márkatulajdonosok és marketingesek mindig keresik annak lehetőségét, hogy a brandjüket és termékeiket megkülönböztessék a versenytársakétól. Legyen szó gyógyszer vagy praliné termékcsomagolásáról, konferencia során biztosított mappáról és más marketinganyagról, prospektus- és könyvborítókról, a cél mindig az, hogy a saját anyag mindig szebb, figyelemfelkeltőbb és exkluzívabb legyen, mint a legnagyobb versenytársé. A rendelkezésre álló büdzsé mellett természetesen plusz pont, ha nem kell a prémium megjelenésű kiadványért cserébe vagyonokat fizetni. Itt jön képbe a cold foil technológia.

Bár nem újkeletű felületnemesítési eljárásról van szó, a piac még csak most kezdi felfedezni és megszeretni ezt a technológiát, melynek segítségével a prégeléshez hasonló metalizált felületet hozhatunk létre, csak egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban és sokoldalúan.

Cold foil technológia: elegáns metalizált felületek egyszerűen

A cold foil egyik legnagyobb előnye, a módszer egyszerűségében rejlik. A nyomdai állomány elkészítéséhez például nincs szükség se speciális tudásra, se különleges programokra, a hagyományos grafikai szoftverekkel is kialakítható a grafika.

Mindössze arra van szükség, hogy a nyomdai állomány 5. színként tartalmazza azokat a grafikai elemeket, amelyeket cold foil eljárással kell elkészíteni. Ezek a grafikai elemek egyébként a prégeléssel ellentétben nagyobb kiterjedésűek is lehetnek egy logó vagy cím méreténél, így igazán látványos design hozható létre termékcsomagolásokon és marketingkiadványokon, borítókon egyaránt.

Az eljárás során a papírra elsőként a ragasztó kerül, amire rányomjuk a fóliát. Ezt festékkel felülnyomhatjuk, így egy fényes és fémes hatású, metalizált felület jön létre. A cold foil további előnye, hogy a festék színével és telítettségével tovább fokozhatjuk a metálos hatást. Ugyanolyan hatékonyan használhatjuk fel elegáns és letisztult megjelenés létrehozására, mint amilyen könnyedén harsányabbá, játékosabbá, bohokássá is tehetjük a nyomatot a cold foil segítségével.

A cold foil előnyei

Szokták mondani, hogy nem a külső számít, hanem az, hogy milyen a belső. Ez azonban a termékcsomagolások, marketingkiadványok és magazin- vagy prospektusborítók esetén nem feltétlenül helytálló megállapítás. Az FSEA (Foil & Specialty Effects Association) tanulmánya szerint például a metalizált felülettel rendelkező termékcsomagolások 2,5-szer gyorsabban felkeltik és tovább meg is tartják a vásárlók figyelmét, mint az egyszerűbb csomagolások. Amennyiben ennek előnyét ki szeretnénk élvezni, ráadásul költséghatékony módon, akár kis példányszám esetén is, a cold foil technológia tökéletes választás lehet.

Sokoldalú

Szinte minden kiadványon felhasználható. Méretét tekintve nemcsak kisebb grafikai elemeken és vékony léniákon alkalmazhatjuk, hanem akár háttereken, nagyobb grafikákon is. Emellett a prégeléshez képest sokkal változatosabb színpalettában gondolkodhatunk, így az elegáns luxushatás mellett akár harsányabb, játékosabb design is megvalósítható.

Költséghatékony & gyors eljárás

A cold foilal készült kiadványok többségében egymenetes nyomtatással készülnek és klisékészítésre sincs hozzájuk szükség, ezért az ár és a nyomtatási idő is kedvezőbb a prégelés esetében várható paramétereknél. Ennek további előnye, hogy a látványos metalizált felület így már alacsonyabb példányszámnál is kiemelkedő ár-értékarányt és gyors elkészülési időt biztosít.

Összességében a klisékészítés ideje és költsége, valamint a második menetes nyomtatás is megspórolható – hacsak nincs olyan további felületkezelés, ami igényelné -, a kiadvány megjelenése mégis prémium minőségű és látványos lesz.

Változatos felhasználási lehetőségek

A cold foil felhasználási lehetőségeinek gyakorlatilag semmi sem szab határt. Díszdobozoktól, prospektus- és könyvborítóktól kezdve a magas minőséget, prémium megjelenést igénylő marketingcélú kiadványokig bezárólag rendkívül változatosan alkalmazhatjuk.

Gyakorlatilag minden nyomaton kiváló választás lehet, amire ráférne egy kis metálos „csillogás”. Meghívók, névjegyek, díszdobozok, papírtáskák, kiemelt figyelmet igénylő borítók, termékcsomagolások esetében is rendkívüli a végeredmény.

Bővebb információval kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a marketing@keskeny.hu e-mail címen.

 

 

 

 

Kategória:
  Blog Nyomtatás Újdonság
ezt a bejegyzést 0 alkalommal osztották meg
 000
Ajánlatot kérek