Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

FELÜLETNEMESÍTÉS

Cold Foil (hideg ezüst fólia), Metalizált fólia, Dombornyomás, Prégelés

Cold Foil (hideg ezüst fólia)

A nyomtatási folyamatba rugalmasan integrálható eljárás, látványában a prégeléshez hasonló ezüst felület képez, de sokkal több lehetőséget kínál azáltal, hogy a képanyaggal egy időben kerül a nyomathordozóra, így felülnyomtatható és lakkozható.

A fémesen csillogó felületek szemet gyönyörködtetőek, az így készített termék exkluzivitást, magas minőséget sugall. A kreatív tervezésének lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok, hiszen a Cold-foil olyan, mint egy ötödik szín, lehet 100 %-os, bizonyos mértékben árnyalatos, nagyon finom léniákból álló mintázat, vagy betű, amit 6 pt-os méretig választhatunk.

Az első nyomóműben, hagyományos ofszet lemez segítségével visszük fel a ragasztót a kiemelni kívánt design elemekre. A második nyomóműre épített modul segítségével, a fólia tekercsről a ragasztóval ellátott részekre rákerül a leheletfinom ezüst réteg, melyre a maradék négy nyomóműből a képanyagot nyomtatjuk. A lakkozó műből igény szerint lelakkozhatjuk a nyomatot.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– kiemelkedő látványra van szükség, ha képeslapot vagy alkalmi kiadványt kell egyedivé tenni, ha díszcsomagolásban gondolkodik, de a felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok, csak a nyomathordozó felületének kell tökéletesen simának lennie.

Metalizált fólia

A különleges hatású felületnemesítések sorában, előkelő helyen van a metalizált fóliával ellátott nyomathordózóra készített termék.

Csomagolóanyagok és egyedi nyomdatermékek gyártásában alkalmazva, a tartósságon és a nyomatvédelmen túl, teljesen újszerű és exkluzív látványt nyújt a felületeken.

Az ezüst színre fémgőzölt poliészter fóliát laminálással visszük fel a nyomathordozóra.

Az így készült fóliázott ívekre UV-festékkel, ofszet nyomtatással kerül a grafika, melynek tervezésekor figyelembe kell venni az ofszetfesték áttetszőségét. Minden olyan képet, logót vagy grafikai elemet, melynél fontos a színhűség, úgy kell előkészíteni, hogy alá fedőfehér alnyomat kerüljön.

A nyomatmentesen hagyott felületeken, valódi ezüst színt kapunk, amelyet ofszetnyomtatás során, metálfestékkel nem tudunk elérni.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– fontos a termék egyedisége, kiemelkedő látványa, ha nagy felületeken szeretne ezüst-arany feliratot vagy háttér színt, ha valódi fém hatást kíván a grafika.

Dombornyomás

Betűk, képi elemek reliefszerű kidomborítása a nyomathordozó felületéből klisé segítségével. Dombornyomáshoz egy negatív (nem olvasható) befelé mélyedő dombor klisét készítenek, melyről egy speciális műanyag ellennyomó formát hoznak létre. A negatív-pozitív formák segítségével történik a nyomathordozó domborítása. Minél magasabb grammsúlyú alapanyagon alkalmazzuk a domborítást, az eredmény annál látványosabb lesz.

Vak-domborozással letisztult és elegáns látványt hozhatunk létre a nyomatlan íven. Ebben az esetben, a mintázat, szöveg vagy vektoros kép színek nélkül, csak dombor formában lesz látható. Kombinált klisé segítségével egy oldalon belül, meghatározott távolságra egymástól alkalmazhatunk domborítást és homorítást is.

Izgalmas látványt nyújt a 3D domborozás, mely egy kissé eltér a hagyományos eljárástól. A domborozni kívánt képanyagot a klisékészítés előtt meg kell terveztetni és rajzoltatni. A 3D hatást azzal érik el, hogy a síkból azt az elemet emelik ki legjobban, ami a valóságban is legközelebb esik a néző szemszögéhez és fokozatosan csökkentik a távolabb eső részek magasságát.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– ha exkluzív csomagolást tervez, melyen plasztikussá kívánja tenni a grafika egyes részeit, a prégelt logót.
– ha könyv vagy prospektus borítón, meghívón, névjegyen szeretne látványos felületeket.

Prégelés

Erőteljesen csillogó, valódi fémes hatású felületet a nyomaton csak metalizált fóliával, cold foil alkalmazásával vagy prégeléssel (meleg fólianyomás) érhetünk el.

Prégelés során egy fémklisé alkalmazásával, hőre és nyomásra leváló színes fóliával nyomják meg a nyomathordozót a kívánt felületen.

Szövegeket, grafikai elemeket, sőt nagyobb felületeket is bevonhatunk arany, ezüst vagy színes fémhatású réteggel, amely lehet sima vagy strukturált. A prégelés mintázata sokféle lehet, így lehetőségünk van a grafikai tervhez legjobban illeszkedő felület kiválasztására ezzel is egyedibbé téve termékünket.

Prégelhetünk nyomtatott felületre, fóliás nyomatra, bizonyos műanyagokra is. A megprégelt felület is felülnyomható UV ofszet vagy szita technológiával egyaránt. Az alapanyag lehet vékony címkepapír vagy vastagabb kartont is.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– arany, ezüst vagy színes logót szeretne a borítóra, meghívóra, díszcsomagolásra, ha mintákkal, léniákkal díszítené a nyomtatott termék csomagolást. Színes kreatív alapanyagon akár minden szöveget és ábrát készíthetjük prégeléssel.

 

PRÉGELŐ GÉPÜNK

  • B1 es méretben tudunk prégelni (750×1060 mm)
  • több féle színű prégfóliát tudunk használni egy menetben
  • domborítási lehetőség a prégeléssel egy menetben

értéket nyomtatunk…

Ajánlatot kérek