Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

FELÜLETNEMESÍTÉS

Cold Foil (hideg ezüst fólia), Metalizált fólia, Dombornyomás, Prégelés

Cold Foil (hideg ezüst fólia)

A nyomtatási folyamatba rugalmasan integrálható eljárás, látványában a prégeléshez hasonló ezüst felület képez, de sokkal több lehetőséget kínál azáltal, hogy a képanyaggal egy időben kerül a nyomathordozóra, így felülnyomtatható és lakkozható.

A fémesen csillogó felületek szemet gyönyörködtetőek, az így készített termék exkluzivitást, magas minőséget sugall. A kreatív tervezésének lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok, hiszen a Cold-foil olyan, mint egy ötödik szín, lehet 100 %-os, bizonyos mértékben árnyalatos, nagyon finom léniákból álló mintázat, vagy betű, amit 6 pt-os méretig választhatunk.

Az első nyomóműben, hagyományos ofszet lemez segítségével visszük fel a ragasztót a kiemelni kívánt design elemekre. A második nyomóműre épített modul segítségével, a fólia tekercsről a ragasztóval ellátott részekre rákerül a leheletfinom ezüst réteg, melyre a maradék négy nyomóműből a képanyagot nyomtatjuk. A lakkozó műből igény szerint lelakkozhatjuk a nyomatot.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– kiemelkedő látványra van szükség, ha képeslapot vagy alkalmi kiadványt kell egyedivé tenni, ha díszcsomagolásban gondolkodik, de a felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok, csak a nyomathordozó felületének kell tökéletesen simának lennie.

Metalizált fólia

A különleges hatású felületnemesítések sorában, előkelő helyen van a metalizált fóliával ellátott nyomathordózóra készített termék.

Csomagolóanyagok és egyedi nyomdatermékek gyártásában alkalmazva, a tartósságon és a nyomatvédelmen túl, teljesen újszerű és exkluzív látványt nyújt a felületeken.

Az ezüst színre fémgőzölt poliészter fóliát laminálással visszük fel a nyomathordozóra.

Az így készült fóliázott ívekre UV-festékkel, ofszet nyomtatással kerül a grafika, melynek tervezésekor figyelembe kell venni az ofszetfesték áttetszőségét. Minden olyan képet, logót vagy grafikai elemet, melynél fontos a színhűség, úgy kell előkészíteni, hogy alá fedőfehér alnyomat kerüljön.

A nyomatmentesen hagyott felületeken, valódi ezüst színt kapunk, amelyet ofszetnyomtatás során, metálfestékkel nem tudunk elérni.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– fontos a termék egyedisége, kiemelkedő látványa, ha nagy felületeken szeretne ezüst-arany feliratot vagy háttér színt, ha valódi fém hatást kíván a grafika.

Dombornyomás

Betűk, képi elemek reliefszerű kidomborítása a nyomathordozó felületéből klisé segítségével. Dombornyomáshoz egy negatív (nem olvasható) befelé mélyedő dombor klisét készítenek, melyről egy speciális műanyag ellennyomó formát hoznak létre. A negatív-pozitív formák segítségével történik a nyomathordozó domborítása. Minél magasabb grammsúlyú alapanyagon alkalmazzuk a domborítást, az eredmény annál látványosabb lesz.

Vak-domborozással letisztult és elegáns látványt hozhatunk létre a nyomatlan íven. Ebben az esetben, a mintázat, szöveg vagy vektoros kép színek nélkül, csak dombor formában lesz látható. Kombinált klisé segítségével egy oldalon belül, meghatározott távolságra egymástól alkalmazhatunk domborítást és homorítást is.

Izgalmas látványt nyújt a 3D domborozás, mely egy kissé eltér a hagyományos eljárástól. A domborozni kívánt képanyagot a klisékészítés előtt meg kell terveztetni és rajzoltatni. A 3D hatást azzal érik el, hogy a síkból azt az elemet emelik ki legjobban, ami a valóságban is legközelebb esik a néző szemszögéhez és fokozatosan csökkentik a távolabb eső részek magasságát.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– ha exkluzív csomagolást tervez, melyen plasztikussá kívánja tenni a grafika egyes részeit, a prégelt logót.
– ha könyv vagy prospektus borítón, meghívón, névjegyen szeretne látványos felületeket.

Prégelés

Erőteljesen csillogó, valódi fémes hatású felületet a nyomaton csak metalizált fóliával, cold foil alkalmazásával vagy prégeléssel (meleg fólianyomás) érhetünk el.

Prégelés során egy fémklisé alkalmazásával, hőre és nyomásra leváló színes fóliával nyomják meg a nyomathordozót a kívánt felületen.

Szövegeket, grafikai elemeket, sőt nagyobb felületeket is bevonhatunk arany, ezüst vagy színes fémhatású réteggel, amely lehet sima vagy strukturált. A prégelés mintázata sokféle lehet, így lehetőségünk van a grafikai tervhez legjobban illeszkedő felület kiválasztására ezzel is egyedibbé téve termékünket.

Prégelhetünk nyomtatott felületre, fóliás nyomatra, bizonyos műanyagokra is. A megprégelt felület is felülnyomható UV ofszet vagy szita technológiával egyaránt. Az alapanyag lehet vékony címkepapír vagy vastagabb kartont is.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– arany, ezüst vagy színes logót szeretne a borítóra, meghívóra, díszcsomagolásra, ha mintákkal, léniákkal díszítené a nyomtatott termék csomagolást. Színes kreatív alapanyagon akár minden szöveget és ábrát készíthetjük prégeléssel.

 

PRÉGELŐ GÉPÜNK

  • B1 es méretben tudunk prégelni (750×1060 mm)
  • több féle színű prégfóliát tudunk használni egy menetben
  • domborítási lehetőség a prégeléssel egy menetben

értéket nyomtatunk…

Ajánlatot kérek