Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

Változások a nyomdai anyagleadásban!

 

Szeretnénk a nyomdai munkák kigyártásának idejét minél jobban optimalizálni. Ennek fontos része, hogy a nyomdának leadott grafikai állományok feldolgozása minél gördülékenyebben történjen. Az állományban felmerülő apróbb hibák és hiányosságok jelzése és javítása képes órákra, de akár napokra is megállítani a gyártást. Vannak olyan hibák amelyeket nyomdán belül tudunk javítani, viszont ezzel munkatársat és időt vonunk el más munkáktól.

Összegyűjtöttük a már most élő változásokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a jövőbeni anyagleadásoknál. Az alábbi információkkal igyekszünk segíteni, hogy a gyártási csúszások és az esetlegesen felmerülő plusz költségek elkerülhetőek legyenek.

AMI VÁLTOZIK:

1. ÁLLOMÁNYLEADÁS

A nyomdakész grafikai anyagokat mostantól PDF/X-1a:2003 formátumban lementve kérjük leadni. Az így leadott állományok ellenőrzése egyértelmű és gördülékenyebb. A PDF/X-3 és PDF/X-4 formátumokat is tudjuk fogadni, de feldolgozásuk több időt és külön megrendelői jóváhagyást igényelhet.

A PDF/X-1a:2003 formátum előnyei: A PDF/X-1a: 2003 formátum alkalmazása a lehető legbiztonságosabb anyagleadást teszi lehetővé. A szabványnak megfelelő állományokban csak CMYK, Gray és direkt (Spot) színek engedélyezettek, nem lehet bennük a többrétegűség, transzparencia, valamint különböző beágyazott ICC színprofilok. Minden CMYK elemet a nyomtatási technológiának megfelelő kimeneti színprofillal (output intent) szükséges színre bontani (CMYK állománnyá alakítani) illetve létrehozni. Így számtalan grafikai probléma kiküszöbölhetővé válik.
Nyomdánkban a következő ICC profilok alkalmazandóak (a nevükre kattintva le tudja tölteni a színprofiokat):

 2. ÚJ FIZETŐS SZOLGÁLTATÁSAINK
 
A tapasztalataink alapján a leadott állományokban több esetben utólag kell javítani bizonyos hibákat.  Az ezekhez kapcsolódó állományellenőrzési feladatok alábbiak szerinti költségekkel bírnak.  Minden esetben jelezni fogjuk ügyfeleinknek, hogy amennyiben nem tudják javítani a hibát, a nyomda által végezve mekkora plusz költséget jelent az állomány javítása abban az esetben, ha a nyomda tudja javítani.
 

 
CTP fizetős szolgáltatásai:
 
 

Amennyiben kérdése lenne, írjon nekünk a ctp@keskeny.hu-ra.

 
Kategória:
  Blog Nyomtatás
ezt a bejegyzést 0 alkalommal osztották meg
 000
Ajánlatot kérek