Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

A tökéletes kasírdoboz

Nincs hozzászólás

kasírdoboz

  • Szeretné, ha a csomagolás azt sugallná, a doboz különleges terméket rejt?
  • Szeretne a terméke számára egyedi és különleges prémiumcsomagolást, de Kínából rendelni nagyon lassú, és minden doboz más és más minőségű, Nyugat-Európából pedig egy vagyonba kerül különleges kasírdobozokat beszerezni?

A Keskeny Nyomdába látogató ügyfeleink gyakran beszéltek nekünk ezekről a problémákról, és sokszor felvetődött az igény, hogy szeretnének tartós, igényes megjelenésű, egyedi tervezésű kasírozott csomagolást a termékükre.

A tervezéssel nem is volt probléma, tervezőrészlegünk megtervezte az ideális csomagolást – a kasírozást és az összeállítást viszont csak alvállalkozók bevonásával tudtuk elvégezni. Bár a késztermék így is minőségi megjelenésű volt, a költségeket növelte az alvállalkozók bevonása és a szállítás is. Emiatt a gyártási idő is lassabb volt. Előfordult emellett, hogy nagyobb példányszám előállítása néha kapacitásproblémát eredményezett.

A megoldás: Rigid box machine

A fenti problémákat és igényeket felismerve a nyomda úgy döntött, hogy beruház egy olyan gépre, amely megoldja a fent említett problémákat és lehetővé teszi az igényes, tartós kasírdobozok előállítását.

Nyomdánkban március elején elhelyezésre került Rigid box gépet Haraszti Márton és Borsos László formatervező kollégáink felügyelete alatt tesztelték. Az alábbiakban Haraszti Mártont kérdeztük meg a géppel kapcsolatos tapasztalatairól és a géppel készíthető termékekkel kapcsolatban.

Haraszti Márton tervező

Ti teszteltétek az újonnan elhelyezett Rigid box gépet. Mit kell a gépről tudnunk?

H. M.: A gép különböző típusú kasírozott termékek előállítására alkalmas. Először az alj-tető konstrukció gyártása kezdődött. Terveink szerint elérhető lesz az óránként 2000 elem gyártása is. A közeljövőben a többi konstrukció bevezetése is sorra kerül (erről a következő hírlevelekben lesz szó. A szerk.).

Hogyan működik az alj-tető kasírdoboz gyártása?

H. M.: A gyártás során az egyik adagolónyílásnál a gép a bemetszett szürkelemezt összehajtja a kívánt formára. Ezalatt a másik adagolónyílásnál a bevonó- (kasír) ívre felviszi a ragasztóanyagot. Ezután egy nyomóelem segítségével a szürkelemezt és a bevonóívet összeilleszti, majd zárásként összeragasztja őket. Így elkészül egy kasírelem.

 

 

Milyenek a teszteredmények?

H. M.: Hosszas előzetes tájékozódás után esett a választás erre a gépre. Fontos szempont volt, hogy minél szélesebb méret- és alapanyag-választási lehetőséget biztosítson. Az eredmények jók. A beállítások után nagyon finom prémiumminőséget értünk el. Értem ezalatt, hogy gyönyörűek az élek és a ragasztás után is nagyon sima felületűek az oldalak. A teszteléseket folyamatosan végeztük, a gépet különböző beállításokban próbáltuk ki. Így különböző méretekben és alapanyagfajtákkal teszteltük szinte napi 24 órában. Március végétől elkezdtük gyártani az éles munkákat is.

Milyen méretekben lehetséges a gyártás?

H. M.: A szélesség: minimum 83 mm–maximum 600 mm, a mélység: minimum 31,5 mm–maximum 400 mm és a magasság: minimum 12 mm–maximum 200 mm. Tehát elég széles méretkínálatot biztosítunk.
 

A standard méreteinkről itt tájékozódhat.

 
gyártható méretek

És az alapanyag-választási lehetőségek?

H. M.: Az alapanyag kötészeti lemez, melynek vastagságát a doboz méretétől függően választjuk meg. Kisebb dobozokhoz 1–1,5 mm-es alapanyagot ajánlunk, a nagyobb méretekhez pedig 2–3 mm az ideális vastagság. Bevonathoz használhatunk hagyományosan műnyomó papírt, de a doboz eleganciáját fokozhatjuk, ha kifejezetten kasírozáshoz gyártott anyagokat alkalmazunk.

prémium kasírdobozok

Milyen esetekben ajánljuk az alj-tető kasírdobozt?

H. M.: Amikor szeretnénk az árut olyan csomagolásba helyezni, amely megóvja a sérülésektől. Amikor fontos a termék prémiumcsomagolásban történő megjelenítése, mert szeretnénk érzékeltetni a vásárlóinkkal, hogy minőségi a termékünk.

Jellemzően: italok, csokoládé, órák, parfüm, műszaki cikkek, öltözék és kiegészítők csomagolására ajánljuk.

 

Ajánlatkérés és bővebb információ:
Ribai Bernadett
Tel: +36 1 401 4076
E-mail: packaging@keskeny.hu

ezt a bejegyzést 0 alkalommal osztották meg
 000

Válasz

Email címe nem kerül nyilvánosságra.

Ajánlatot kérek