Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

Kreatív felületkezelési lehetőségek

A Keskeny Nyomda legújabb nyomdagépével megvalósulhatnak a legkülönlegesebb kreatív ötletek és elképzelések, igazi alkotássá válhatnak a grafikai tervek. Bemutatunk néhány ötletadó megoldást, amit a Heidelberg Speedmaster XL106-7+LYY1+LXUV/VINFOIL gépünk segítségével valósítottunk meg.

 

 

Csillogó felületek és kreatív lakkok

A fémes hatással csillogó zöld felületet az ezüstfóliázott alapanyagra nyomtatott színek adják és fedőfehér színnel készült virágok alkotják a tojást. A háttérben látható virágokat pedig a teljes felületen alkalmazott fényes lakkozást lefedő, matt formalakk hozza létre.

 

Játék a hibrid lakkozással

Amit látunk az nem csupán a fényes UV lakk és a matt effekt lakk találkozása a papíron. Művészi finomsággal kidolgozott grafikai elemek és a technológia sajátossága az, ami a lakkok segítségével megalkotja ezeket az egyedi és különleges felületeket.

 

 

A Cold-foil visszafogott fénye, elegáns háttérmintával

A pillangó szárnyainak kékes-ezüstös csillogását a cold-foil*-ra nyomtatott színekkel értük el, melynek túlzott fényét matt diszperziós lakkal szelídítettük meg. Ezzel elértük, hogy a háttérben flexo klisé** segítségével, fényes UV lakkból megalkotott mintázat jobban érvényesüljön.

(*ofszet nyomtatással egy menetben végzett eljárás, mely hideg ragasztóval felhordott, préghez hasonló, ezüst vagy arany fóliás felületet képez)

(**nyomóforma méretével megegyező, lakkozóműbe illeszthető speciális felületű klisé, amely a fényes UV lakkozott részeket tartalmazza)

 

Aranyló felületek

Amikor nem a színek uralkodnak. Letisztult és elegáns látványt nyújt az arany színű fóliával (cold-foil) kiemelt grafika a fekete-fehér képen. A lakkozás különlegessége, hogy nem megszokott módon, a háttér fényes felületével emeli ki a matt formalakkos arany és fehér design elemeket.

 

Cold-foil a strukturált „vásznon”

Hogyan lesz a sima papírból egy szemet gyönyörködtető, sejtelmesen csillogó, vászonhatású festmény? A megoldás kulcsa természetesen a Heidelberg Speedmaster XL106-7+LYY1+LXUV/VINFOIL gépünk.

Cold-foil segítségével dekoráltuk a képeket és a nyomtatás során, inline struktúra* domborítással változtattuk a papírt „vászon” hatásúvá.

(*ofszet nyomtatással egy menetben, a nyomógépbe helyezett speciális szerszámmal végzett felületkezelés)

 

Az új nyomógépünkről bővebb leírást ide kattintva olvashat.

 

 

Kategória:
  Design Újdonság
ezt a bejegyzést 0 alkalommal osztották meg
 000
Ajánlatot kérek