Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

Cold foil – Fémes csillogás!

Nincs hozzászólás

Mi kimaxoljuk a nyomtatást, hogy Ön a maximumot hozza ki a termékéből!

A nyomtatványai, dobozai megjelenését látványosabbá, exkluzívvá tudja tenni a Cold foil technológia segítségével. Különleges, fémes csillogást ad a felületnek vagy kisebb grafikai elemeknek szpotszerűen.

 

A Cold foil technológia előnyei

A fémes hatású felületek létrehozásának hagyományos módja a meleg prégelés, amelynek számos előnye mellett van néhány hátránya is. Az eljárás során egy klisé segítségével a már kinyomott ívre préselik rá a fém fólia réteget. A klisé készítés miatt a gyártás időigényes és előfordul, hogy költségesebb a vártnál.

Ez a hagyományos eljárás a prégelő klisé technológiai sajátosságai miatt egybefüggő nagy felületekre vagy a késztermék felületén egymástól távol eső pontok prégelése estén nem alkalmazható gazdaságosan, mivel a kliséköltség ezekben az esetekben nagyon magas, a kivitelezhetőség pedig kérdéses. Teli tónusos homogén nyomatú felületek esetén csak előzetes egyeztetés alapján állapítható meg, hogy a termék kivitelezhető-e prégeléssel.

A Cold foil technológia azokra az esetekre kínál tökéletes megoldást, amikor a nyomat nagy felületén szeretnénk fémes csillogást elérni vagy kisebb részleteket szeretnénk kiemelni. A technológia nagy előnye, hogy a nyomással egy időben visszük fel a fémes réteget az ívre és nem a nyomás után. Ennek köszönhetően a réteggel nem csak önálló fémes (ezüst vagy arany) hatást tudunk elérni, hanem felül is tudjuk nyomni, így akár tetszőleges színű metallizált felületet is kaphatunk.

Ez az eljárás összességében nagy szabadságot ad a grafikai tervezés során. Nagy pontossággal alkalmazható akár a 0.15 mm vonalvastagságtól a teli felületig. Az eljárás költségei nem kiemelkedően magasak, még kis példányszám esetén is gazdaságosan alkalmazható. A plusz ráfordítást a megnövekedett eladhatóság pedig könnyen meg is téríti.

Milyen esetben alkalmazható a Cold foil technológia?

 

coild foilos minta

A Cold foil technika tipikus felhasználási területe a díszdobozok, üdvözlő képeslapok, magas esztétikai igényű eye-catching akcidens kiadványok (meghívók, névjegyek), de megjelennek könyvborítókon, exkluzív prospektusokban, magazinok címlapján, hétköznapibb termékek (gyógyszer, csokoládé) csomagolásán is. Olyan eszköznek tekinthető, ami kibővíti a tervezési lehetőségeket. A felhasználás módjától függően tud díszíteni, kiemelni, harsányabbá vagy éppen elegánssá tenni kiadványokat.

 

cold foilos minta

Korábbi Cold foil-al kapcsolatos cikkünről itt olvashat bővebben.

A Cold foil segédletünk letölthető a mellékelt oldalon.

Bővebb információt a Cold foil technológiáról Nagy Katalin kolléganőnktől kérhet, az alábbi elérhetőségen:
E-mail: k.nagy@keskeny.hu

Kategória:
  Blog Nyomtatás Szolgáltatások Újdonság
ezt a bejegyzést 0 alkalommal osztották meg
 000

Válasz

Email címe nem kerül nyilvánosságra.

Ajánlatot kérek