Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

A NYOMDAI FORMÁTUM: PDF/X SZABVÁNY

FőoldalInformációkAnyagleadásA NYOMDAI FORMÁTUM: PDF/X SZABVÁNY

A NYOMDAI FORMÁTUM: PDF/X SZABVÁNY

A nyomdai formátum: PDF/X szabvány

Nyomdánkban a grafikai anyagok leadását PDF/X-1a:2003 formátumban kérjük.

A PDF/X (PDF for eXchange) szabványokat a problémamentes nyomdai anyagleadás, állományfeldolgozás és gyártás érdekében hozták létre.

A népszerű PDF kiterjesztés a Portable Document Format (hordozható dokumentum formátum) megnevezés kezdőbetűiből áll. A fájlformátumot az Adobe fejlesztette ki a dokumentumok rendszerektől (operációs rendszerek, eszközök, szoftverek, stb.) független megjelenítésének céljából. A PDF dokumentumok lényege tehát, hogy minden platformon ugyanúgy jelennek meg.

Általánosságban a PDF dokumentumok készítése és felhasználása nem kizárólag nyomdai célokra történik, ezért tartalmazhatnak olyan információkat is, amelyek a nyomdai feldolgozásra alkalmatlanok, vagy hibás nyomatot eredményeznek. Az ebből adódó problémák elkerülhetőek az anyagleadásra szánt állományok PDF/X szabványoknak való megfeleltetésével.

A PDF/X-1a:2003 formátum alkalmazása a nyomdai anyagleadásnak a lehető legbiztonságosabb módja. A szabványnak megfelelő állományokban csak CMYK, Gray és direkt (Spot) színek engedélyezettek, nem lehet bennük többrétegűség, transzparencia, valamint különböző beágyazott ICC színprofilok. Minden CMYK elemet a nyomtatási technológiának megfelelő kimeneti színprofillal (Output Intent) szükséges színre bontani (CMYK állománnyá alakítani), illetve létrehozni. A szabvány használatával az anyagleadás egyértelművé és gördülékenyebbé tehető, továbbá számtalan grafikai probléma kiküszöbölhetővé válik. Megbízhatósága miatt ezt a formátumot kérjük használni!

 

Egyéb PDF/X szabványok:

    • PDF/X-1a:2001 szabvány a PDF/X-1a:2003 korábbi változata. Jelentős különbség nincs közöttük, így mindkét formátum megfelelő az anyagleadáshoz.
    • PDF/X-3:2002, PDF/X-3:2003 szabványok esetében a PDF tartalmazhat RGB, CIE Lab színterű színeket, illetve beágyazott ICC színprofilokat is. Amyennyiben ezek nem megfelelően vannak beállítva, úgy eltérés lehet az elvárt és a nyomda által feldolgozott állomány színei között. A szabványok használatát azért sem javasoljuk, mert a PDF/X-4 formátum ezeket már meghaladta.
    • A PDF/X-4 szabvány esetében a PDF tartalmazhat RGB, CIE Lab színterű színeket, beágyazott ICC színprofilokat, továbbá transzparenciákat és rétegeket (layer) is. Amyennyiben ezek nem megfelelően vannak beállítva, úgy eltérés lehet az elvárt és a nyomda által feldolgozott állomány színei között. A népszerű szabvány használatát sokoldalúsága ellenére nem javasoljuk.
Ajánlatot kérek