Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

ICC PROFILOK HASZNÁLATA, TELEPÍTÉSE

FőoldalInformációkAnyagleadásICC PROFILOK HASZNÁLATA, TELEPÍTÉSE

ICC PROFILOK HASZNÁLATA, TELEPÍTÉSE

ICC profilok használata, telepítése

A Keskeny Nyomda a nyomtatási- és a nyomtatás-előkészítési munkafolyamatokat az aktuális nyomdaipari szabványoknak megfelelően végzi, azaz teljesíti az ISO 12647-2:2013 szabványban foglaltakat. Ennek megfelelően az alábbi ICC színprofilok alkalmazandóak:

Mázolt alapanyagokhoz (pl.: matt-fényes műnyomó papírok): PSO Coated v3 (Fogra 51),
Mázolatlan alapanyagokhoz (pl.: ofszet papírok): PSO Uncoated v3 (Fogra 52),

Az ICC színprofilok megfelelő használata a nyomdával való tudatos színkommunikáció egyik alapvetése. Az ICC színprofilok különböző technológiák színmegjelenítését írják le. Segítségükkel egy bemeneti eszközön (pl.: szkenner) létrejövő szín leképezhetővé válik egy más elven működő kimeneti eszköz (pl.: nyomdagép) számára.

A tudatos színbeállítás akkor valósulhat meg, ha az adott nyomtatási technológiát és alapanyagot leíró ICC színprofil függvényében határozzuk meg a grafikai állományban szereplő CMYK értékeket. Ugyanaz a CMYK érték különböző technológiák alkalmazása esetén eltérő színeket eredményez. Ezért a nyomdai állomány készítésekor minden grafikai elemet a nyomtatási technológiának megfelelő ICC színprofillal kell színre bontani (CMYK állománnyá alakítani), illetve létrehozni.

A grafikai állományok szerkesztéséhez vagy megjelenítéséhez használt szoftverek megfelelő beállításához az ICC profilokat először telepíteni kell.

ICC profilok telepítése

Kérjük, töltse le a beállítási fájlokat tartalmazó tömörített állományt: KeskenyCCPresets.zip. Csomagolja ki a tömörített állományt.

Az „1_ICC Profiles” mappából telepítse a színprofilokat:

  • Windows operációs rendszer esetén kattintson a profilra jobb egérgombbal és válassza a Install Profile [Profil Telepítése] menüpontot.
  • MacOS esetén másolja a profilokat a MacintoshHD/Library/ColorSync/Profiles mappába.
Ajánlatot kérek