Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

TERMÉKSPECIFIKUS TECHNOLÓGIAI KÖVETELMÉNYEK

FőoldalInformációkAnyagleadásTERMÉKSPECIFIKUS TECHNOLÓGIAI KÖVETELMÉNYEK

TERMÉKSPECIFIKUS TECHNOLÓGIAI KÖVETELMÉNYEK

Termékspecifikus technológiai követelmények

 

 

Spirálozott kiadványokSpirálozott kiadvány

 

Spirálfűzött kiadványok esetén a PDF állományban szereplő oldalak mind a négy felére kell kifutót tenni (minimum 3 mm).

A kötés felöli oldalon a nem kifutó grafikai elemek (szövegek embléma stb.) 10mm-nél nem lehetnek közelebb a vágáshoz, hogy a spirál lyukasztásától elegendő távolság maradjon.

Regiszteres kiadványokregiszter fülek beállítása

A nyomdai állományban a regisztervágás vonalát külön „Regiszter” nevű direktszínnel (spotcolor), 100% telítettséggel, felülnyomás (overprint) beállítással és vektoros vonallal (stroke) kérjük jelölni.

Ha a regiszterfülre külön tónus esik, akkor kifutója ne a lapszéllel párhuzamosan fusson, hanem 45°-ban, az alábbi ábrák szerint.

Vissza a lap tetejére

Furat

furatról kép

A nyomdai állományban a fúrást külön „Furat” nevű direktszínnel (spotcolor), 100% telítettséggel, felülnyomás (overprint) beállítással és vektoros vonallal (stroke) kérjük jelölni. Az állományban a furat átmérője egyezzen meg a rendelésben meghatározott mérettel (szükség esetén kérjük egyeztessen a munka gyártáselőkészítőjével). A biztonságos gyártás érdekében a furat szélétől minimum 2-3 mm távolságot szükséges hagyni szövegek, emblémák stb. esetén.

Vissza a lap tetejére

Keménytáblás borító méretezéseKeménytábla borító

A keménytáblás borító kiterített kasírívének pontos méretezését (gerincméret, táblaméret, lemezvastagság és a beütés mértéke) kérjük mindig egyeztesse a gyártáselőkészítővel. Ezt a kiadvány terjedelmének és alapanyagának függvényében lehetséges meghatározni. Szükség esetén nyomatlan makett készítésére is van lehetőség. A szükséges kifutó mértéke a szürkelemez szélétől a lemezvastagság + 15 mm. A problémamentes gyártás érdekében a szürkelemezek szélétől 3-5 mm távolságot szükséges tartani (szövegek, emblémák stb. esetén), illetve a beütést is bele kell kalkulálni a borító grafikai tervébe. A kifutón kívülre a lemezek széléhez illeszkedő vágójeleket kell elhelyezni. Ezek fognak kasírozáskor illesztőjelként szolgálni.

Vissza a lap tetejére

Ragasztókötött kiadványokragasztókötött kiadványok

 

Ragasztókötött kiadványoknál a borító belső és a belívek első és utolsó oldalai az ún. nyitóbieg mentén 6 mm sávban beragasztódnak, kitakaródnak. Ez azt jelenti, hogy ezeket az oldalakat úgy kell megtervezni, hogy a kötés felőli oldal szélétől számított 8 mm-es sávban nem lehet szöveg vagy egyéb tartalomérzékeny grafikai elem, mert azok nem fognak látszani.

Átfutó szöveg tervezésekor a jól olvashatóság érdekében fokozott körültekintéssel kell eljárni. Mindig figyelembe kell venni az beragasztódó részt és oldalak kihajlását is. Igyekezzünk szóközöket hagyni a kötésben, és használjunk minél nagyobb betűméretet, hogy a megfelelő szövegképet kapjuk.

Vissza a lap tetejére

Egy szín mutációs kiadványok

Egy szín mutációs kiadványoknál (pl.: nyelvi mutáció) általában a fekete szín a változó. A tervezéskor ügyelni kell rá, hogy minden változó fekete szöveg, grafikai elem legyen felülnyomásra (overprint) állítva. A mutációkat külön PDF-ben kérjük leadni. Mindegyiknek tartalmaznia kell az összes színt. A nem mutálódó grafika legyen azonos minden változatban. Szeparált PDF állományokat nem fogadunk.

Vissza a lap tetejére

Leporellók hajtása, méretezése

Leporellok hajtasa meretezese

Leporellók esetén megkülönböztetünk Z, göngyölt és oltár hajtást. Z-hajtás esetén minden oldalnak azonos méretűnek kell lennie. Göngyölt és oltárhajtás esetén a behajló oldalak szélessége 2 mm-el kisebb kell legyen, hogy hajtáskor a papírtorlódást elkerüljük. A grafika tervezésekor ügyelni kell arra, hogy a margók mérete ezeken az oldalakon következetesen ennyivel kisebb lesz.

Vissza a lap tetejére

Kihajtható oldalak a kiadványban

Kihajtható oldalak ragköt és irka kiadvány

Kihajtható oldalak méretezéskor ügyelni kell rá, hogy a kihajtható oldal megfelelően funkcionáljon, ne akadjon be a kötésbe. Ez függ a kiadvány vastagságától és a kötés típusától is. Ilyen esetben kérjük mindig külön egyeztessen a gyártáselőkészítővel is. Szükség esetén érdemes makettet készíttetni. Általában az alábbi méretezéseket javasoljuk.

Vissza a lap tetejére

Ajánlatot kérek